Kőszeg az Alpok lábainál elterülő szubalpin klímájú város, amely szabad királyi városi rangját 1329-ben nyerte el. Az elmúlt évtizedekben nem csak rendkívül gazdag történelmi hagyományairól, szinte sértetlen állapotban megőrzött történelmi építményeiről vált híressé, hanem a Magyarországon talán egyedülálló becsületkasszákról is. Az utcára kihelyezett és őrzés nélkül hagyott áruk is azt bizonyítják, hogy Kőszegen jó a közbiztonság, megbízhatók és vendégszeretők az emberek.

A Hotel Portré Kőszeg főterén található, egy karnyújtásnyira a Jézus Szíve templomtól, amely 49 méter magas tornya már a városba érkezéskor segítséget nyújt a panziót keresőknek. Nyugodtan jöjjenek torony iránt…és megtalálnak bennünket!

A kőszegi főtér jelentős felújításon esett át az utóbbi pár évben, szökőkutak, teraszok és a nyári időszakban egy színpad várják a látogatókat.
A Hotel Portrétól elindulva a Hősök Kapuján keresztül, ahol a régi városkapu is állt beérkezünk az egykori városközpontba a Jurisics térre, ami vásártérként és közigazgatási központként is funkcionált, de itt állították a bűnösöket pellengérre, és a tér végén egy temető is volt. A városi kút is itt volt, ami most is a tér közepén található. A téren áll Kőszeg városának levéltára, a Patikamúzeum, a plébánia, a városháza, a Szent Jakab és Szent Imre templomok is. A városháza épülete már a 14. században állt, ezt feltárások is bizonyították, de a végleges formáját a 17. században kapta, ekkor kerültek rá a címerek a homlokzatára. Magyarország egyik legrégebben működő városi hivatala a kőszegi, amelynek homlokzatán Magyarország, a város és Jurisics család címere látható.A Jurisics tértől kétszáz méterre található a vár, amely uniós támogatásnak köszönhetően az utóbbi években megújult. A múzeumban végigkövethető Kőszeg várának fejlődése a különböző évszázadokban, és megtekinthetők az ehhez kapcsolódó tárgyi emlékek. Nyáron a Jurisics vár ad otthont a több évtizede rendszeresen megrendezett Várszínháznak is.
A Hotel Portré központi elhelyezkedését kihasználva vendégeink lépéstávolságban érhetik el műemlékek sokaságát, az autót a hoteltől nem messze egy ingyenes parkolóban tudva.

A városban majdnem minden hónapban tartanak rendezvényeket, programokat, amelyeket érdemes meglátogatni.
• A Szőlő Jövésének könyvének ünnepe, amelynek keretében a Szent-György napján levágott szőlőhajtásokat berajzolják a könyvbe.
• A nyaranta megrendezésre kerülő Kőszegi Várszínház, amely számos különböző stílusú darabot mutat be a közönségnek.
• Félhold és telihold ostromnapok augusztus elején, amik az 1532-es török ostromot elevenítik fel.
• A História futás, amely 1983 óta kerül megrendezésre, és az amatőröknek és a profiknak is kínál távot és kihívást.
• A Kőszegi Szüret, amely a város egyik legnagyobb rendezvénye, ahol a testvérvárosok is jelen vannak, és számos kulturális program közül választhatnak a látogatók, vagy vásárolhatnak a kirakodóvásárban.

Az Írottkő Natúrparkban az Alpokalja legszebb részeit barangolhatja be gyalog vagy kerékpáron. 
A Hotel Portré akkor is alkalmas pihenésre, ha a Kőszeg környéki településeket keresné fel kirándulási vagy sportolási céllal. A Semmering lejtői, amelyek kitűnő síelési lehetőséget biztosítanak télen, alig egy órányi autóútra vannak. Ha csak a lékai várat szeretnék felkeresni akkor is megfelelő választás hotelünk. A környéken több termálvizes fürdő is található, alig húsz percnyi autóútra.

Látogassa meg az ország egyik ékszerdobozát Kőszeget.